nyugdíjasok blogja

Kor-Társ Ki-Mit-Tud gála a színházban

Az egyesület dalosai (a népdalkör és a katonafiúk) úgy döntöttek, hogy idén is megmértettetik magukat a Fejér Megyei Kor-Társ Ki-Mit-Tud-on. Mindkét csoport nagyon jól szerepelt, kategóriadíjjal ismerték el teljesítményünket. A népdalkört felkérték, hogy a gálaműsoron is szerepeljen.

Adó 1% felajánlás

Tisztelt adózók!

ismét elértük az év azon időszakát, amikor nyilatkozhatnak adójuk 1%-ról.

Amennyiben Ön szívesen támogatná a Jóbarátok Nyugdíjas Egyesületet, kérjük ajánlja fel adója 1%-át a 18497513-1-07-es adószámra! Ha nem rendelkezünk adónk 1%-áról, az az államkasszánba kerül.

Ne gondolja, hogy adója 1%-a nem sok, vagy nem számít!

A mi édesanyánk

A mi édesanyánk


A mi édesanyánk drága szent egy asszony
Nem az volt a sorsa, hogy rózsát fakasszon,
Mert bizony az élet nem nagyon kímélte
A gondot, a sok bajt végtől végig élte.
A mi édesanyánk drága szent egy asszony,
Emléke is elég, hogy könnyet fakasszon,
Hej, virrasztott nehéz éjszakákon értünk,
Amikor a láztól majd hogy el nem égtünk.

mese-mese, tan-mese ...

A mai rohanó világban gyermekeink a videójátékokon, rajz és kalandfilmek tömkelegén nőnek fel. Bizony már feledésbe merült, amikor a felnőttek is leültek esténként a mécses mellett, és énekeltek, anekdotáztak, meséltek egymásnak. Pedig a ezek régi kedves szájhagyománnyal terjedő mesék-történetek sok tanulságot hordoztak magukban.

Íme, egy-két kedves, egyszerű történet:


Pünkösd

PÜNKÖSD

A húsvét utáni ötvenedik napon, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz pünkösd napját. A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, és minden évben május 10-e és június 13-a közé esik. Pünkösdöt a keresztény egyház születésnapjának is tartják.

Március 15.

Március 15-e az állami függetlenségért folytatott harcaink szimbóluma, a polgári jogegyenlőségnek a jelképe.

Ünneppé válása a szabadságharc 1849-es bukása után szinte azonnal elkezdődött.
Sokak számára már az 1850-es években is a függetlenséget és a szabadságot szimbolizálta. A pesti diákok először 1860-ban döntöttek úgy, hogy nyilvánosan megemlékeznek március 15.-ről. Az összegyűlt tömeget a császári katonák feloszlatták. Egy diákok meghalt.

"Gyermekkori ismerősök kerestetnek"

Kedves levelet kaptunk, melyben segítságünket kérte Saftics György  - aki gyermekként pár évet Csóron élt - hogy segítsünk megtalálni régi ismerőseit.
Levele, képei közzé tételéhez hozzá járult, így sorait itt olvashatják.
Kérjük, hogy akinek esetleg rokona, ismerőse tudhat segíteni, az tegye meg, hiszen nem mindenki fér hozzá az internethez.

Kedves Csóriak!
Én is csóri voltam valaha, amikor Édesapám volt Inota építésének főmérnöke, és Német Gyula bácsi és Zsófika néni házában laktunk a Fő út és Dózsa György utca sarkán, akinek volt két velünk korú fia, Gyuszi és Vinci.

Köszönjük az adó 1 %-ot

Tisztelt Csóriak, Barátaink, Támogatóink !

Köszönjök mindazok támogatását, akik adójuk 1 %-ával támogatták egyesületünket. Az Apehtől megérkezett az átutálás számlánkra.
Ezt az összeget természetesen kultúrális munkánkra fogjuk fordítani, hogy továbbra is erősíteni tudjuk Csór jóhírét, ismerjék meg kicsiny falunk nevét minél nagyobb körben.

A szomszéd bácsi ampelológus

Azt mondta a szomszéd bácsi a minap:

„Jányom, az én onokám szerint ampelológus-vagy-mi lehetnék. Pedig csak gyülekezőt fújtam a gádor alá, összehívtam a rokonságot, mert hát kell az a kis kástélyos, persze majd csak a majomtej után. Nálunk nem atrapp kerül az asztalra, garantálom. Már csak billinget találnak a bengézők, én meg türelmetlenül várom, mikor dekantálhatok, oszt jöhet a Jánosáldás, ahogy szokás.”

HÁZI PRAKTIKÁK

Az Aloé  !

Az aloé vera nem csak egy szép növény, de hasznos is. A legdrágább kozmetikai termékeknél is használják.
A liliomok csoportjába tartozik, trópusieredetű,, de nálunk is jól elvan, nyáron a verandán, télen a szobában, nem túl igényes, kevés locsolást igényel.
A bőr betegségeire, égésre, kisebb, vágott sebekre, miteszeres ,pattanásos arcbőrre, kozmetikai kezelések utáni sebek gyors eltüntetésére használhatjuk nagyon jó eredménnyel.

Tartalom átvétel