nyugdíjasok - hasznos infók blogja

Recept ötletek

Így karácsony környékén a háziasszonyok már törik a fejüket az ünnepi menün, és a süteményeken.
Segítségül ajánlunk pár receptet (sütemények, ételek, italok), és természetesen szívesen várjuk ezek mellé a család redvenc ételének, süteményének, italának receptjét.

                                   . . . . . . . . .

Tanévkezdési támogatás

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium tájékoztatója:

Tájékoztató a tanévkezdést segítő egyes pénzbeli és természetbeni ellátásról.


A kormány idén is számos olyan támogatást nyújt a családoknak, amellyel az iskolakezdés terheit enyhíti. A tanévkezdés kapcsán fontos törekvés a hátrányos helyzetű tanulók és családjaik megkülönböztetett támogatása, az esélyegyenlőség biztosítása.

Hol tankoljak?

Hol tankoljak?


Az elmúlt években rohamos gyorsasággal nőttek az üzemanyag árak. Kis segítséget nyújthatnak mellékleteink, amiben megnézheti bárki, hogy Székesfehérvár benzinkútjain milyen áron tankolhat.
Pár havonta felkerülnek az adott időpont aktuális üzemanyag árai.

Naprakész információkat nézhet bárki a holtankoljak.hu-ra rákeresve. Az oldal szűrési lehetőséget biztosít, így a környező településekre, illetve az ország bármely pontjára vonatkozóan megtudható, hogy melyik benzinkútnál tankolhatunk a legolcsóbban.

Gáz ár támogatás

Gáz ár támogatás

/forrás:    interneten,    http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16471

Tájékoztató a gázfogyasztás és a távhőfelhasználás 2008. évi szociális támogatási rendszeréről

A lakossági terhek enyhítését célzó gázár- és távhő támogatási rendszer 2008. évben az ideihez képest néhány ponton módosul. A jogosultsági feltételek lényegében változatlanok maradnak, így jövőre is várhatóan a háztartások 60%-a részesül támogatásban. Továbbra is a háztartás egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme alapján lesznek jogosultak a családok a támogatásra. A jövedelmi kategóriák nem módosulnak, azonban attól függően, hogy a kérelmet mikor nyújtják be - a nyugdíjminimum emelkedésével egyidejűleg - változnak a sávhatárok, amelyet a mellékelt táblázat mutat be.

Tartalom átvétel