nyugdíjasok - most történt blogja

Katona-fiúk

Ismét aktívak a Katona-fiúk, és a régi törzstagok mellett kibővült létszámmal rendszeresen próbálnak. Korábban fellépéseink sikeres, kedvelt része voltak a katonanóták. Legutóbb október 22-én Inotán is nagy sikerrel szerepeltek.

Katona-fiúk próba közben.

Névnapos est

Szeptember 25-én tartottuk szokásos negyedéves névnapos zenés esetünket a kultúrházban. A jó hangulatot emelte a finom vacsora, és a rengeteg sütemény, na meg persze a kis hazai itóka is.

Ó-év búcsúztató elő-szilveszteri bulinkat várhatóan december 29-én ( szerdán ) fogjuk megtartani.


FALUNAP 2009

Az idei évben is megrendezésre kerül a falunap, mely most a Csóri Csuka-fesztivál nevet viselte. Természetesen egyesületünk is részt vett a szórakoztató-kulturális műsorban, mely a színpadon zajlott.

Pár pillanatkép műsorainkból:

            

Hol volt, hol nem volt..... volt egyszer egy...Mai mesénk, igaz történetet mond el, a szereplők nevét nem változtattuk meg.

Hol volt, hol nem volt, élt egy legény (ma is él persze), kit Balázsnak hívtak. Balázs Csóri legény, de időnként a külhont is megjárja, mert ma ez már így megyen. Jártában-keltében látott informatikai eszközöket, amik az ottani úri népeknek már nem kellettek, s gondolta, "jó lesz ez nekünk odahaza." S gondolatát tett követte, és az informatikai eszközöket elhozta Csórra, haza. Van itten Csóron egy kis csapat, amit csak CSAK-nak hívnak, és itteni legényekből, lányokból verbúválódott. Össze dugták fejüket, tanakodtak, okoskodtak, az informatikai gépeket kipofozták, kicsit feltuningolták, és eljuttatták az iskolának, könytárnak, s legutóbb a kis csapatból két legény, név szerint Laci és Nortol, meglepték a Nyugdías Egyesületet is ilyen műszaki frinc-franc-al, amit a mai köznép csak számítógép néven emleget.

Régió Szomszédoló

A Fejér Megyei Művelődési Központ hatodik alkalommal rendezte meg június 20-án, a Régió Szomszédló elnevezésű rendezvényét, melyre egyesületünk csoportjai, előadói is meghívást kaptak.
Örömmel tettünk eleget ennek, így Székesfehérváron nagynyilvánosság előtt szerepeltünk, és megmutathattu Csór hagyományörző és kultúrális életetének egy szeletkéjét.

B.U.É.K !

Mindenkinek aki oldalainkra látogat, boldog új évet kívánunk!

Mi a magunk részéről elbúcsúztattuk a 2007-es esztemdőt.
A búcsú azt mondják, mindíg nehéz, de ez részünkről minden nehézség nélkül, jó hangulatban történt.

Ehhez természetesen hozzá járult mindenki aki előkészítette és segítette rendezvényünket, na és persze nem kis része volt ebben a megjelenteknek!

KI-MI-TUD ??

2008 év végén hagyományainkhoz híven megrendeztük KI-MIT-TUD-unkat.
A jelenlévők ismét egy kellemes délutánt tölthettek el, a színvonalas produkciók megtekintésével.
A műsorszámok között szerepelt népdal, nóta, hangszeres produkció.

                                                     

A felnőttek Mikulása

Csodálatos a Mikulás ünnepségen készült videó. Jó nézni gyermekeink önfeledt örömét.

Boros Laci írta hozzászólásában  : " .... s a felnőttek Mikulása Kicsoda? Talán az, hogy most ők a Mikulád adók."

Amikor olvastam e sorokat, azonnal tudtam, sürgősen közkincsé kell tennem azt az információt, hogy az idei évben nem csak a gyerekek örültek, mert a sportcsarnok után Mikulás tovább bandukolt, de csak a kultúrházig, és ott hatalmas meglepetést okozva bekopogot a felnőttekhez.

Adventi találkozó

Oroszlányban már hosszú évek óta megrendezik az Adventi Népdal találkozót, melyre az ország legjobb népdalkörei kerülnek meghívásra. Megtiszteltetés számunkra, hogy már többedik alkalommal lehettünk jelen ezen a színvonalas seregszemlén.
Ezen az alkalmon a népdalkörök, kórusok, az alkalomhoz illően főként karácsonyi mépdalokkal, dalokkal vesznek részt.
A program vasárnap (november 30) délután 3 órakor kezdődött, és 6 órakor zárult. Kórusunk színvonalas produkciójáért emléklapot és egy szép karácsonyi mécsestartót kapott.

Enyingen jártunk.

Nagyon kedves meghívást kaptunk az enyingi Rozmaring Nyugdíjas Kubtól, fennállásuk 30. évfordulója laklamából.
Természetesen örömmel tettünk eleget az invitálásnak, és ez úton is kívánunk més sok hosszú kellemes és hasznos klubéletet az enyingieknek.A délután első felében a jelenlévő klubok adtak kultúrális műsort, majd fínom vacsorával, folytatódott a program, és zenével, tánccal zárult.
Tartalom átvétel