Blogok

Elkészült a Közép-Dunántúli Régió társadalmi atlasza

Az atlaszt tegnap kaptam a kezembe és most pár adatot idéznék belőle, ami Csórra vonatkozik.

Csóron...

- a lakosságszám változása 1998 és 2008 között 1998-hoz képest a 10 és 57%-os kategóriába tartozott.
- az 1000 lakosra jutó élve születések száma 2008-ban 10,9-13,1 közötti kategóriába tartozott.
- A foglalkoztatott nők aránya az összes foglalkoztatott között 2001-ben 40-42,3% között mozgott.

Virtuális falugyűlés

Két éve útjára indítottunk egy anonim kérdőívet, amin a falu jövőjével kapcsolatos lakossági elképzelésekre kívántunk rákérdezni. Sajnos nem túl sok érkezett vissza. Ez most az az időszak, amikor a település vezetője szeretné látni, hogy milyen irányba is próbáljon meg a falu elindulni. Ehhez azonban elengedhetetlen az Önök véleménye, a Ti véleményetek! Mert egy falut nem egy, vagy két ember irányít, hanem annyian, akik benne élnek! Várok konkrét elképzeléseket, de a legjobban annak örülnék, ha mondjuk arról kapnék képet, hogy inkább a meglevő környezetet védjük, vagy minél több ipart próbáljunk meg idecsábítani, vagy a turizmus fejlődjön...

Falunapi hírek

Kedves Csóriak és nem Csóriak!

Véglegesedett a program a II. Csukafesztiválon (persze a változás továbbra is fenn áll), ehhez kapcsolódóan szeretném elmondani, hogy lesz tekeverseny és kispályás falunapi bajnokság is ahogy azt eddig megszokhattuk. Ezekre lehet jelentkezni a szervezőknél: Csehi Sándor (teke) tel: 70/5712850, Törzsök Edina (labdarúgás) tel: 30/2263604

Ezen kívül

Felkerült a II. Csuka Fesztivál programja

A mai nappal felkerült a fesztivál programja! A további részletek már készülnek és amint megvannak, a híreket folyamatosan közöljük! Tájékoztatásképpen elmondom, hogy a nap költségvetése 900.000 Ft, amiből 350.000 Ft-ot ad az önkormányzat, a többit támogatóktól szeretnénk összegyűjteni!
 

Előadások az Ifjúsági házban Júniusban

Június 17-én (csütörtökön) 18 órától Langenbacher János képviselő beszámoló előadást tart a wildpoldsriedi utazásáról, ahol egy küldöttség tagjaként megtekintette a XXI. századi megújuló energiaforrásokra alapuló település felépítését. Várunk minden érdeklődőt!
Június 18-án 18 órától Dr. Hári Gyula és Csete Krisztián előadásában megismerhetik az érdeklődők Csór etnikai arculatának változását, valamint Csór névtörténelmét. Az előadások után beszélgetések a témákban!

Várjuk az ajánlásokat a 2009-es Év embere szavazásra!

A hagyományos Év embere szavazáshoz szeretnénk kérni ajánlásokat Önöktől, tőletek! Egy ember több embert is ajánlhat, lényeg hogy a 10 legtöbb ajánlást kapó személy kerül majd fel a szavazólapra! Ez várhatóan június közepe lesz! Az ajánlásokat e-mailben (csetekr@t-online.hu), vagy személyesen, illetve levélben lehet!
Köszönöm!
 

Erdőlátogatási korlátozás

A mai napon egy közleményt juttatott el a HM VERGA Zrt. az önkormányzatunkhoz, amiben jelezte, hogy a gondozásába tartozó erdőterületek a viharkárok elhárítása miatt lezárva lesznek 2010. június 4-ig! Erről kihelyezett táblákkal is tudósítani fogják a kirándulókat! A településünkhöz tartozó összes erdőt érinteni fogja a lezárás! A lezárás jogi alapja a 2009. évi XXXVII. erdőtörvény 94. §.

Elkészült a Csór családnévtörténelméről szóló esszé

Javaslom minden csóri polgár figyelmébe! Az anyagot folytatásban le fogja közölni az Új-Krónika újság, ha a főszerkesztő asszonytól engedélyt kapok! A cikk megtalálható a www.abdai-csete.hu honlapon is!
Tervezem, hogy a nyáron egy-két honismereti estét meghirdetek különböző helyi témában. Akár lehet majd a most felrakott téma is az egyik!

 

Forgalomzavarás az olimpia alatt

Május 8-9-én a következő időpontokban zavarhatják sportolók (kerékpárosok, illetve futók) a közlekedőket a falu kül- és belterületén:

Május 8.

10.00 - 10.30 -ig (futók)
14.00 - 14.20 -ig (kerékpározók)

Május 9.

9.30 - 10.30 -ig (kerékpározók)

A forgalom irányítását a Csóri Polgárőrség végzi. Köszönjük türelmüket!

Darts falubajnokság?

Darts Falubajnokság 2010
 
 
Kezd beindulni a darts élet a faluban, az Ifjúsági Házban nyitvatartási időben ingyenesen lehet gyakorolni a klubtagoknak, lezajlott az első bajnokság is. Arra gondoltunk, hogy miért ne lehetne összehozni a teke falubajnokság mintájára a dartsosokat is? Egyéniben indulna a megmérettetés, mindenki mindenkivel játszana a bajnokságban. A fordulók minden hétvégén lennének. Az indulók számától függően akár oda-visszavágós módon is szervezhetjük a bajnokságot. 301-es szabályok lennének, csak csóri lakosok indulhatnának (ezzel erősítve a helyi utánpótlásbázist), négy nyert szett jelentene egy nyert meccset. Aki mondjuk szombaton nem ér rá (egy mérkőzés maximum fél órát venne el az ember idejéből), akkor hétköznapra is halaszthatná a meccsét, csak a partnerrel kell megbeszélnie. Mindenki dobhat a saját felszerelésével. Nevezési díj nem lenne.

Tartalom átvétel